Αγγούρια

Γενικά στοιχεία για τα αγγούρια

Το αγγούρι είναι καρπός που προέρχεται από το έρπον και αναρριχώμενο ετήσιο φυτό της αγγουριάς Cucumis sativus-Σικυός ο ήμεροςΑνήκει στην οικογένεια κολοκυνθοειδών όπως το πεπόνι, το καρπούζι, το κολοκύθι. 

Η αγγουριά καλλιεργείται στην ύπαιθρο τους καλοκαιρινούς μήνες και σε θερμοκήπιο τον υπόλοιπο χρόνο, λόγω της ευαισθησίας στις χαμηλές θερμοκρασίες. Η υψηλή θερμοκρασία και υγρασία ευνοούν την ανάπτυξή της.

Διατροφικά στοιχεία

*Ποσότητα ανά 100 g

Θερμίδες (kcal) 15
Υδατάνθρακες 3,6 g
Σάκχαρα 1,7 g
Φυτικές ίνες 0,5 g
Πρωτεΐνη 0,7 g
Λίπος 0,1 g
Βιταμίνες
Βιταμίνη Α 105 IU
Βιταμίνη C 2,8 mg
Βιταμίνη Κ 16,4 mcg
Νιασίνη 0,1 mg
Φυλλικό οξύ 7 mcg
Παντοθενικό οξύ 0,3 mg
Mεταλλικά στοιχεία
Ασβέστιο 16 mg
Σίδηρος 0,3 mg
Μαγνήσιο 13 mg
Φώσφορος 24 mg
Κάλιο 147 mg
Νάτριο 2 mg
Ψευδάργυρος 0,2 mg
Σελήνιο 0,3 mcg
Νερό 95,2 g
aggouria2

Εποχικότητα αγγουριών

Δείτε την εποχικότητα ως προς την παραγωγή και τη συγκομιδή των αγγουριών μας:

ΠΟΙΚΙΛΙΑΙΑΝΦΕΒΜΑΡΑΠΡΜΑΪΙΟΥΝΙΟΥΛΑΥΓΣΕΠΟΚΤΝΟΕΔΕΚ
Αγγούρια
ΠΟΙΚΙΛΙΑΙΑΝΝΟΕΔΕΚ
Αγγούρια