Φράουλες

Γενικά στοιχεία για τις φράουλες

Η φράουλα είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο φρούτο που ανήκει στην οικογένεια των Ροδίδων (Rosaceae) με 15 περίπου είδη ιθαγενή των βόρειων εύκρατων περιοχών. Κατά πάσα πιθανότητα η καταγωγή της είναι από τη Χιλή.

Ιδιαίτερα γνωστή στην Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή φράουλα που βρίσκεται και αυτοφυής σε λοφώδεις,δασώδεις και ημιδασώδεις περιοχές. Ο καρπός της άγριας αυτής φράουλας είναι μικρός, εξαιρετικά γλυκός και νόστιμος. 

Ο καρπός της φράουλας είναι σύνθετος και αποτελείται από μια ανθοδόχη που έχει στην επιφάνεια της πολλά μικρά σπόρια. Η καλλιέργεια της φράουλας είναι αρκετά εύκολη ακόμα και για τους πιο αρχάριους.

Διατροφικά στοιχεία

*Ποσότητα ανά 100 g

Θερμίδες (kcal) 32
Λιπίδιο 0,3 g
Κορεσμένα λιπαρά 0 g
Πολυακόρεστο λιπαρό οξύ 0,2 g
Μονοακόρεστο λιπαρό οξύ 0 g
Χοληστερόλη 0 mg
Νάτριο 1 mg
Κάλιο 153 mg
Υδατάνθρακες 8 g
Φυτικές ίνες 2 g
Ζάχαρη 4,9 g
Πρωτεΐνη 0,7 g
Βιταμίνη A 12 IU
Βιταμίνη C 58,8 mg
Βιταμίνη D 0 IU
Βιταμίνη B6 0 mg
Βιταμίνη B12 0 µg
Ασβέστιο 16 mg
Σίδηρος 0,4 mg
Μαγνήσιο 13 mg

Εποχικότητα φραουλών

Δείτε την εποχικότητα ως προς την παραγωγή και τη συγκομιδή των φράουλών μας:

ΠΟΙΚΙΛΙΑΙΑΝΦΕΒΜΑΡΑΠΡΜΑΪΙΟΥΝΙΟΥΛΑΥΓΣΕΠΟΚΤΝΟΕΔΕΚ
Φράουλες
ΠΟΙΚΙΛΙΑΙΑΝΦΕΒΜΑΡΑΠΡΜΑΪΝΟΕΔΕΚ
Φράουλες