Νεκταρίνια

Γενικά στοιχεία για τα νεκταρίνια

Η νεκταρινιά είναι φυλλοβόλο δένδρο, που μαζί με τη ροδακινιά, η έκταση τους φτάνει τα 400.000 στρέμματα στην Ελλάδα. Στη χώρα μας καλλιεργούνται ευρέως στη Μακεδονία και ιδιαίτερα στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας.
Οι καρποί της Ροδακινιάς χρησιμοποιούνται κυρίως νωποί και για κονσερβοποίηση (συμπύρηνοι), ενώ τα Νεκταρίνια μόνο νωπά. Η διαφορά των καρπών της ροδακινιάς και νεκταρινιάς είναι στο μέγεθος, το χνούδι ( ροδάκινο) και το κοκκινωπό χρώμα (νεκταρίνι).

Διατροφικά στοιχεία

*Ποσότητα ανά 100 g

Θερμίδες (kcal) 44
Λιπίδιο 0,3 g
Κορεσμένα λιπαρά 0 g
Πολυακόρεστο λιπαρό οξύ 0,1 g
Μονοακόρεστο λιπαρό οξύ 0,1 g
Χοληστερόλη 0 mg
Νάτριο 0 mg
Κάλιο 201 mg
Υδατάνθρακες 11 g
Φυτικές ίνες 1,7 g
Ζάχαρη 8 g
Πρωτεΐνη 1,1 g
Βιταμίνη A 332 IU
Βιταμίνη C 5,4 mg
Βιταμίνη D 0 IU
Βιταμίνη B6 0 mg
Βιταμίνη B12 0 µg
Ασβέστιο 6 mg
Σίδηρος 0,3 mg
Μαγνήσιο 9 mg

Εποχικότητα νεκταρινιών

Δείτε την εποχικότητα ως προς την παραγωγή και τη συγκομιδή των νεκταρινιών μας:

ΠΟΙΚΙΛΙΑΙΑΝΦΕΒΜΑΡΑΠΡΜΑΪΙΟΥΝΙΟΥΛΑΥΓΣΕΠΟΚΤΝΟΕΔΕΚ
Νεκταρίνια
ΠΟΙΚΙΛΙΑΙΟΥΝΙΟΥΛΑΥΓ
Νεκταρίνια